Роль міжнародних договорів у збереженні рукокрилих - Домашлінець, В. (Theriologia Ukrainica, 2018)
Обговорена роль Конвенції про біологічне різноманіття, Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення, Бернської конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі, Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин, Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, Угоди про збереження популяцій європейських кажанів, Директиви Ради 92/43/EEC від 21 травня 1992 р. щодо збереження природних середовищ існування та дикої фауни і флори у збереженні Chiroptera. Охарактеризовані прийняті в рамках міжнародних договорів резолюції, рекомендації та керівні принципи, які стосуються різних аспектів збереження, моніторингу, дослідження, екології і менеджменту кажанів та їх середовища існування, а також факторів, що на них впливають, таких як зміна клімату, об’єкти енергетики, що отримують енергію за рахунок відновлювальних ресурсів, лісокористування, засоби обробки деревини, розвиток дорожньої інфраструктури, грибкові інфекції тощо.