О наилучшем полиномиальном приближении в пространстве L₂ и поперечниках некоторых классов функций - Вакарчук, С.Б.; Забутная, В.И. (Український математичний журнал, 2012)
Розглянуто питання про найкращу полiномiальну апроксимацiю 2π-перiодичних функцiй у просторi L₂, коли величина похибки наближення En−1(f) оцiнюється через модуль неперервностi k-го порядку Ωk(f), в якому замiсть оператора зсуву Thf(x)=f(x+h) використано оператор Стєклова Shf. Для класiв функцiй, визначених за допомогою вказаної характеристики гладкостi, обчислено точнi значення рiзних n-поперечникiв.