Юрій Іванович Самойленко (до 80-річчя від дня народження) - Бахтін, О.К.; Герасименко, В.І.; Зелінський, Ю.Б.; Плакса, С.А.; Самойленко, А.М.; Трохимчук, Ю.Ю.; Шарко, В.В.; Яценко, В.О. (Український математичний журнал, 2012)
Юрій Іванович Самойленко — член-кореспондент НАН України, відомий учений, наукова ді- яльність якого пов’язана з математичним моделюванням фізичних процесів, побудовою основ теорії просторово розподілених систем керування швидкоплинними фізичними процесами. Він є одним із фундаторів фізичної кібернетики.