Точный порядок приближения периодических функций одним неклассическим методом суммирования рядов Фурье - Котова, О.В.; Тригуб, Р.М. (Український математичний журнал, 2012)
З використанням точної оцiнки наближення вiдомими тригонометричними полiномами одержано пiдсилення теореми типу Джексона. Бiльш того, знайдено точний порядок наближення окремих довiльних перiодичних функцiй цими полiномами. Для цього введено спецiальний модуль гладкостi.