Наилучшее и наилучшее односторонее приближения ядра бигармонического уравнения и оптимальное восстановление значений операторов - Шабозов, М.Ш. (Український математичний журнал, 1995)
Для класу Bρp,0≤ρ<1,1≤p≤∞, 2π-періодичних функцій вигляду f(t)=u(ρ,t), де (ρ,t)— бігармонічна функція в одиничному колі, знайдено точні значення найкращого та найкращого односторонього наближень ядра Kρ(t) згортки f=Kρ∗g,∥g∥ρ≤l у метриці L1. Розглянута задача відновлення значень оператора згортки згідно з інформацією про значення граничних функцій.