О минимаксной фильтрации векторных процессов - Моклячук, М.П. (Український математичний журнал, 1993)
Розглянуто задачу оптимального лінійного оцінювання перетворення Aξ=∫∞₀<a(t),ξ(−t)>dt стаціонарного випадкового процесу ξ(t) який набуває значень в гільбертовому просторі, за даними спостережень процесу ξ(t)+η(t) при t⩽0. Одержано формули для обчислення величини похибки та спектральної характеристики оптимальної лінійної оцінки перетворення Aξ, при заданих спектральних щільностях процесів ξ(t) і η(t). Знайдено мінімаксні спектральні характеристики та найменш сприятливі щільності для різних класів щільностей.