Динаміка чисельності дикої свині (Sus scrofa L.) у західному регіоні України - Хоєцький, П.Б. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
У динаміці чисельності популяції Sus scrofa в мисливських угіддях Західного регіону України виявлено пять повних циклів коливання. На початку ХХІ ст. спостерігається збільшення чисельності, але темпи зростання незначні. Найбільшу чисельність зареєстровано у 1974 р. – понад 64 тис. особин.