Устойчивость нулевого решения одномерной математической модели термоупругости - Орлов, В.П. (Український математичний журнал, 1993)
Для одновимірної фізично лінійної математичної моделі термопружності встановлена стійкість за Ляпуновим. Для доведення побудовано збіжний ітераційний процес, який полягає у послідовному розв’язанні гіперболічної та параболічної задач, з використанням нових оцінок розв’язку мішаної задачі для хвильового рівняння.