Квантовый осциллятор в бесконечночастичной гармонической системе - Роженко, Н.Н. (Український математичний журнал, 1993)
Вивчається поведінка квантового осцилятора у нескінченночастковій системі у випадку лінійних взаємодій. Знайдена залежність між спектром динамічної матриці повної системи і затуханням осцилятора. Визначена залежність спектра від параметрів взаємодії.