Про одну нелокальну задачу для квазілінійної гіперболічної системи першого порядку з двома незалежними змінними - Кміть, І.Я. (Український математичний журнал, 1993)
Для системи квазілінійних гіперболічних рівнянь першого порядку з двома незалежними змінними розглядається мішана задача, з нелокальними умовами по просторовій змінній. Наводяться достатні умови розв’язуваності.