Історія створення та напрями діяльності державної зональної лісонасіннєвої інспекції м. Харків - Михайлов, П.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Історія державної зональної лісонасіннєвої інспекції м. Харків розпочинається із створення Харківської міжобласної станції лісового насіння у 1949 році. Охарактеризовано основні принципи та напрями роботи інспекції, етапи удосконалення існуючих нормативно-правових актів у лісовому насінництві.