Деякі підходи побудови наближеного розв’язку узагальненої задачі Гурса для систем визначених квазілінійних диференціальних рівнянь з частинними похідними з аргументом, що відхиляється - Маринець, В.В. (Український математичний журнал, 1995)
Побудовано і досліджено монотонні та альтернуючі швидкозбіжні двосторонні методи наближеного інтегрування узагальненої задачі Гурса, доведено існування та єдиність її регулярного розв’язку, теореми про диференціальну нерівність, порівняння, одержано достатні умови існування знакосталих розв’язків вказаної задачі в розглядуваній області.