Комбінаторні аспекти топологічної класифікації функцій на колі - Юрчук, І.А. (Український математичний журнал, 2008)
Доказано необходимое и достаточное условие топологической эквивалентности гладких функций, заданных на окружности, с конечным числом локальных экстремумов.