О наилучшем полиномиальном приближении целых трансцендентных функций обобщенного порядка - Вакарчук, С.Б.; Жир, С.И. (Український математичний журнал, 2008)
Доведено теорему типу Адамара, яка пов'язує узагальнений порядок зростання ρ∗f(α,β) цілої трансцендентної функції f з коефіцієнтами її розвинення в ряд Фабера. Теорема є своєрідним поширенням одного результату С. К. Балашова на випадок скінченної однозв'язної області G з межею y, що належить до класу С. Я. Альпера Λ∗. На основі цього отримано граничні рівності, які пов'язують ρ∗f(α,β) з послідовністю найкращих поліноміальних наближень f у деяких банахових просторах функцій, аналітичних в G.