Задача оптимального управления для детерминированного уравнения с взаимодействием - Остапенко., Е.В (Український математичний журнал, 2008)
Розглядається задача оптимального керування диференціальних рівнянь з взаємодією. Доведено, що оптимальне керування задовольняє принцип максимуму та існує узагальнене оптимальне керування. В задачі, що розглядається, виникають нові технічні моменти у порівнянні зі звичайною задачею оптимального керування.