Периодические решения систем „хищник-жертва" с непрерывным запаздыванием и периодическими коэффициентами - Борздыко, В.И. (Український математичний журнал, 2010)
Встановлено існування додатних ω-періодичних розв'язків для деяких систем „хижак-жертва", що містять неперервне запізнювання аргументу, у випадку, коли параметри цих систем визначаються ω-періодичними неперервними додатними функціями.