К теории гипер Q-гомеоморфизмов - Ковтонюк, Д.А. (Український математичний журнал, 2010)
Показано, що якщо гомеоморфізм f області D ⊂ Rⁿ, n ≥ 2, с гіпер Q-гомеоморфізмом з Q ∈ Lloc¹ то f∈ACL. Як наслідок, такий гомеоморфізм мас майже скрізь частинні похідні й апроксимативний диференціал.