Приживлюваність і ріст культур сосни звичайної, створених садивним матеріалом із закритою кореневою системою - Ведмідь, М.М.; Лялін, О.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Досліджено показники приживлюваності, діаметра кореневої шийки, висоти та приросту за висотою культур сосни звичайної, створених садивним матеріалом із закритою (дослід) і відкритою (контроль) кореневою системою у 2006 – 2009 рр. у ДП "Чугуєво-Бабчанське ЛГ" і ДП "Вовчанське ЛГ" Харківського ОУЛМГ. Приживлюваність культур у дослідних варіантах достовірно перевершувала контроль протягом усіх років досліджень, а решта показників – лише в однорічних культурах.