Комплексний підхід – головний напрям лісовідновлення у гірському лісівництві - Гербут, Ф.Ф.; Бродович, Ю.Р. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Розглядаються питання комплексного підходу до процесів лісовідновлення на зрубах у гірському лісівництві Карпат, оптимального поєднання природного і штучного лісовідновлення та формування корінних різновікових деревостанів.