Прямі та обернені задачі берівської класифікації інтегралів, залежних від параметра - Банах, Т.О.; Куцак, С.М.; Маслюченко, В.К.; Маслюченко, О.В. (Український математичний журнал, 2004)
Досліджується питання про те, до яких берівських класів належать інтеграли g(y)=(If)(y)=∫Xf(x,y)dμ(x), залежні від параметра y, що пробігає топологічний простір Y, для нарізно неперерних і подібних до них функцій f і обернена задача про побудову для даної функції g, такої функції f, що g=If. Зокрема, доведено, що для компактних просторів X і Y і скінченної борелівської міри μ на X для чого, щоб існувала нарізно неперервна функція f:X×Y→R, необхідно і досить, щоб усі звуження g|Yn функції g:Y→R були неперервними для деякого замкненої о покриття {Yn:n∈N} простору Y.