Теоремы о больших уклонениях в задаче проверки двух простых гипотез - Линьков, Ю.Н.; Медведева, М.И. (Український математичний журнал, 1995)
Доведено граничні теореми про великі відхилення логарифма відношення правдоподібності у задачі розрізнення двох простих гіпотез у загальній схемі статистичних експериментів з нульовою гіпотезою та з альтернативою, які застосовуються для дослідження спадання ймовірностей помилок 1-го та 2-го роду критерію Неймана - Пірсона.