Некомутативна центральна гранична теорема для гіббсових температурних станів - Антонюк, О.Вал.; Антонюк, О.Вікт.; Кондратьєв, Ю.Г. (Український математичний журнал, 1995)
Наведена схема доведення не комутативної центральної граничної теореми для гіббсових температурних станів з використанням комутативної центральної граничної теореми для відповідних евклідових мір. Одержані застосування до моделі температурного ангармонійного кристалу та узагальненої моделі Ізінга з компактним неперервним конфігураційним простором.