Теорема об ужах для слабых декартовых систем - Давыдов, О.В. (Український математичний журнал, 1995)
Встановлено, що теорема Карліна про вужі справедлива без зміни формулювання для многочленів за будь-якою слабкою декартовою системою неперервних функцій на компакті, а у частині існування — для довільних слабких чебишовських систем.