Закономірності радіального розподілу ¹³⁷Cs у стовбуровій деревині головних лісоутворювальних порід Українського Полісся - Орлов, О.О. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Вивчено розподіл ¹³⁷Cs у періодичних радіальних приростах деревини стовбура головних деревних порід Українського Полісся. Проаналізовано розподіл радіонукліду між до- та післячорнобильськими річними кільцями деревини у різних деревних видів. Показано, що в усіх радіальних періодичних приростів деревини загальною закономірністю є значне зменшення питомої активності ¹³⁷Cs з висотою.