Топологічна еквівалентність функцій на орієнтованих поверхнях - Кадубовський, О.А. (Український математичний журнал, 2006)
Розглядаються Функції на замкнених орiєнтованих поверхнях роду g≥1, які окрім локальних максимумів і мінімумів мають лише одну критичну точку типу сідла. Досліджено питання про реалізацію таких функцій на поверхнях та побудовано інваріант, що їх розрізняє. Для поверхонь роду g=(n−1)/2, де n — просте число, підраховано число топологічно нееквівалентних функцій, які мають лише один максимум i один мінімум.