Ще раз про чисельно-аналітичний метод послідовних періодичних наближень A. M. Самойленка - Король, І.І.; Перестюк, М.О. (Український математичний журнал, 2006)
Розроблено новий чисельно-аналітичний алгоритм дослідження періодичних розв'язків нелінійних періодичних систем диференціальних рівнянь dx/dt=A(t)x+f(t,x) у критичному випадку. Вивчаються питання існування і наближеної побудови розв'язків, знайдено оцінки збіжності послідовних періодичних наближень.