Об условиях дискретности спектра полубесконечной матрицы Якоби с нулевой диагональю - Масмалиев, Г.М.; Ханмамедов, А.Х. (Український математичний журнал, 2010)
Встановлено достатні умови дискретності спектра самоспряженого різницевого оператора другого порядку, що породжений напівнескінченною матрицею Якобі, головна діагональ якої складається з нулів.