Прогноз зміни стану лісів на період до 2020 року - Лицур, І.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Розроблено прогноз розвитку лісового господарства на період до 2020 року з урахуванням трансформації економічної системи. Визначено перспективи використання лісових ресурсів у довгостроковому періоді, зміни обсягів лісогосподарських заходів. Обґрунтовано напрями розвитку лісової галузі відповідно до перспектив соціального розвитку країни та підвищення рівня добробуту населення.