О необходимых и достаточных условиях, при которых из суммируемости числового ряда следует его сходимость - Давыдов, Н.А. (Український математичний журнал, 1995)
На основі введених автором раніше понять (С)- і (R¯,р)-точки послідовності комплексних чисел і одержаних ним результатів сформульовані необхідні і достатні умови того, щоб із сумовності числового ряду яким-небудь додатним методом Чезаро або методом Pica випливала збіжність цього ряду, і достатня умова того, щоб із сумовності ряду цими методами випливала збіжність під послідовності його частинних сум.