Нічниця ставкова (Myotis dasycneme) у фауні Луганської області - Ребров, С. (Theriologia Ukrainica, 2018)
Під час денного огляду закинутої будівлі у с. Верхньобогданівка, Станично-Луганського району, відмічена одиночна особина ставкової нічниці. Ця знахідка — перша достовірна реєстрація Myotis dasycneme у Луганській обл. Обліки рукокрилих у цьому антропогенному сховищі проводили не вперше, загалом у ньому виявлено ще шість видів рукокрилих (Myotis aurascens, Myotis daubentonii, Plecotus auritus, Pipistrellus nathusii, Pipistrellus kuhlii, Eptesicus serotinus). Людські споруди в умовах трансформованих ландшафтів сходу України є чи не єдиними потенційними сховищами для рукокрилих.