Оценки количества информации в вероятностной модели кодирования изображений - Тырыгин, И.Я. (Український математичний журнал, 1995)
Одержані оцінки зверху на кількість інформації у функціональних класах з первісною невизначеністю, аналогічних класам зображень з обмеженою дисперсією. Використовується ймовірнісна модель теорії інформаційної складності. На відміну від класів KHα0, виявляється, що за даних умов метод типу диференціальної імпульсно-кодової модуляції не дає виграшу відносно детерміністського випадку.