Об одной нелокальной задаче для параболического уравнения - Митропольский, Ю.А.; Шхануков, М.Х.; Березовский, А.А, (Український математичний журнал, 1995)
Вивчена нелокальна задача для параболічного рівняння у двовимірній області. Одержано апріорну оцінку в енергетичній нормі, доведені існування і сдиність узагальненого розв’язку із класу W₂¹ ⁰(QT), - побудована різницева схема другого порядку апроксимації.