Асимптотика по параметру фундаментальной системы решений линейного функционально-дифференциального уравнения - Радзиевский, Г.В. (Український математичний журнал, 1995)
Розглянуто функціонально-диференціальне рівняння, де лінійний оператор діє з простору Гельдера Hʸ у простір Соболева Wˢp[0,1], а р — комплексний параметр. При великих за модулем значеннях р побудована взаємно однозначна відповідність між розв’язками x(ρ;t) та y(ρ;t) рівнянь y⁽ⁿ⁾+ρyⁿ=0 та у(я) + р"у = 0. Знайдено умови, яким повинен задовольняти оператор F, щоб для спеціально вибранйх фундаментальних систем розв’язків цих рівнянь виконувалась оцінка із сталими із функціональним простором Вˡw=[0,1] або В=Hμ[0,1].