“Літературний процес: полівекторність сучасного світу (людина, рух, простір, час)” - Бровко, О. (Слово і Час, 2018)
6 – 7 квітня 2018 р. в Інституті філології Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася ІХ щорічна міжнародна наукова конференція, що цього разу мала назву “Літературний процес: полівекторність сучасного світу (людина, рух, простір, час)”. Конференція була організована та проведена кафедрою української літератури і компаративістики, а співорганізаторами виступили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут літератури імені Т. Г. Шевченка Національної академії наук України, Гданський університет (Республіка Польща), Університет Палацького в Оломоуці (Чеська Республіка).