Интегральные инварианты Концевича для случайных траекторий - Кузнецов, В.А. (Український математичний журнал, 2015)
У зв'язку з вивченням топологічних властивостей стохастичних потоків виникає задача опису коси, що утворена деякими траєкторiями потоку, які виходять із різних початкових точок. Для кіс є відомою система інваріантів, що розрізняє їх із точністю до гомотопії, — система інваріантів Васильєва. У даній статті розглядаються коси, утворені траєкторіями Zk(t)=Xk(t)+iYk(t) такими, що Xk,Yk,1≤k≤n, — неперервні семімартингали відносно спільної фільтрації. Для цих кіс доведено теорему про подання вказаних інваріантів у вигляді повторних інтегралів Стратоновича.