O малых движениях системы „жидкость-газ" в ограниченной области - Вронский, Б.М. (Український математичний журнал, 2006)
Вивчено малі рухи i власні коливання стисливої стратифікованої рідини, досліджено структуру спектра, базисність системи власних векторів, одержано асимптотичні формули для власних значень.