Неравенства для полиномиальных сплайнов - Корнейчук, Н.П. (Український математичний журнал, 2000)
Знайдено точні оцінки варіації похідної s(ʳ)(t) на періоді періодичного поліноміального сплайна s(t) порядку r дефекту 1 за фіксованим розбиттям [0,2π) та при умові ∥s(ʳ)∥x=1 або X=C або L₁.