Полугруппы сильных эндоморфизмов бесконечных графов и гиперграфов - Бондарь, Е.А.; Жучок, Ю.В. (Український математичний журнал, 2013)
Визначено один клас нескінченних неорiєнтованих графiв, один клас нескінченних n-однорідних гiперграфiв i доведено, що будь-яка напівгрупа всіх сильних єндоморФізмів графiв i гiперграфiв таких класів ізоморфна вінцевому добутку моноїда перетворень i деякої малої категорії. Знайдено критеріальні умови регулярності напівгрупи сильних ендоморфізмів нескінченних n-однорідних гіперграфів.