Функтори скруту та D-брани - Бурбан, І.І.; Бурбан, І.М. (Український математичний журнал, 2005)
Обговорюється категорний підхід до вивчення топологічних D-бран. Вивчаються функтори скруту та їх індукована дія на когомологічному кільці многовиду. Побудовано нетривіальний сферичний об'єкт похідної категорії когерентних пучків звідної плоскої особливої кривої третього степеня.