Теорема существования для одного класса сильно резонансных краевых задач эллиптического типа с разрывными нелинейностями - Павленко, В.Н.; Чиж, Е.А. (Український математичний журнал, 2005)
Розглянуто задачу Діріхле для рівняння еліптичного типу з розривною за фазовою змінною нелінійністю в резонансному випадку, причому нелінійність може не задовольняти умову Ландесмана - Лазера. За допомогою регуляризації початкового рівняння встановлено існування узагальненого рівняння вказаної задачі.