Об асимптотике докритического ветвящегося процесса с иммиграцией - Хусанбаев, Я.М. (Український математичний журнал, 2013)
Розглядається докритичний розгалужений процес із неоднорідною iммiграцiєю у випадку, коли середнє значення i дисперсія імміграції правильно змінюються на нескінченності. Встановлено, що відповідним чином нормований докритичний процес з імміграцією слабко збігається до детермінованого процесу, а також доведено граничну теорему для флуктуації процесу.