Дивосвіт Ігоря Калинця - Науменко, Н.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті з культурологічних позицій аналізується поетичний цикл Ігоря Калинця “Дивосвіт, або ж Перша книжечка для Дзвінки”, який вивчається учнями шостих класів. Показано, що введення зазначеного твору у програму з української літератури та вивчення його на засадах діалогу культур дозволить школярам здобути ґрунтовні знання з рідної мови, словесності, народознавства, сформувати уявлення про поетику верлібру і в перспективі – виробити навички комплексного аналізу ліричних творів.