Дифференциальный аналог основной леммы теории марковских ветвящихся процессов и его применения - Имомов, А.А. (Український математичний журнал, 2005)
Отримано диференціальний аналог основної леми теорії марковських гіллястих процесів μ(t),t≥0, неперервного часу. Показано можливість застосування отриманих результатів при доведенні граничних теорем теорії гіллястих процесів відомим методом Стейна - Тихомирова. Крім цього, на відміну від класичної умови невиродження гіллястого процесу {μ(t)>0} розглянуто і обґрунтовано мовою твірних функцій умову невиродження процесу в далекому майбутньому {μ(∞)>0}. За цієї умови вивчено асимптотичну поведінку траєкторії розглядуваного процесу.