До 100-річчя від дня народження О. Ю. Ішлінського - Самойленко, А.М.; Луковський, І.О.; Стороженко, В.О. (Український математичний журнал, 2013)
6 серпня 2013 року наукова громадськість відзначила сторіччя від дня народження видатного вченого-механіка дійсного члена Академій наук України, Радянського Союзу та Російської Федерації Олександра Юлійовича Ішлінського, який зробив вагомий внесок у розвиток механіки в Україні. Світового визнання набули його наукові праці в галузі загальної механіки, теорії гіроскопічних систем, автономного керування та інерціальної навігації, теорії пластичності, механіки деформівного твердого тіла, математичної фізики.