Сингулярні збурення самоспряжених операторів, асоційовані з оснащеними гільбертовими просторами - Божок, Р.В.; Кошманенко, В.Д. (Український математичний журнал, 2005)
Нехай A є необмеженим самоспряженим оператором в сепарабельному гільбертовому просторі H₀, який оснащено H_⊐ H₀ ⊐ H₊ таким чином, що область визначення D(A)=H₊ в нормі графіка. Припустимо, що H₊ розкладено в ортогональну суму H₊= M₊ ⊕N₊ так, що підпростір M₊ є щільним в H₀. У роботі будується і вивчається сингулярно збурений оператор A , асоційований з новим оснащенням H˘_⊐ H₀ ⊐ H˘₊, де H˘₊ = M₊ = D(A˘). Встановлено зв'язок між операторами A та A˘.