Література для дітей у творчості Софії Русової - Нестеренко, Л.П.; Стаєнна, О.О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті розкриваються погляди Софії Федорівни Русової на українську школу та слово як на найважливіші засоби виховання моральних та естетичних якостей підростаючих поколінь. Автори аналізують твори Русової для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку й на основі власного досвіду розкривають можливості їх використання в дитячих садках та початковій школі.