Проблемы формирования личности ребенка в произведениях писателя Альберта Лиханова - Туранина, Н.А. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
В статтi пiднiмаються важливi проблеми, звязанi з вихованням дiтей, ïх становленням та формированням особистостi. Альберт Лiханов – вiдомий россиiський письменник, керiвник Росiйського дитячего фонду, людина, яка знаэ життя дитини з батьками та без них. Його твори допомогають нам зрозумiти внутрiннiй свiт пiдмiтка, пiднимають проблему формирування хлопчиков та головiк звертають нашу увачу на дiтей, якi виростають в дитячих будинках.