Ігор Володимирович Скрипник (Український математичний журнал, 2005)
2 лютого 2005 р. раптово помер видатний математик і організатор математичних досліджень в Україні, академік НАН України, академік-секретар Відділення математики НАН України, директор Інституту прикладної математики і механіки НАН України Ігор Володимирович Скрипник.