Мажорантные оценки порога перколяции бернуллиевского поля на квадратной решетке - Вирченко, Ю.П.; Толмачева, Ю.А. (Український математичний журнал, 2005)
Запропоновано метод одержання монотонно спадної послідовності верхніх оцінок порогу перколяції бернуллієвського випадкового поля на Z² та на її основі — метод побудови апроксимацій із гарантованою оцінкою точності для ймовірності перколяції. Обчислено перший член c₂=0,74683 цієї послідовності.