Сказочный образ леса в научной фантастике (на материале произведений К. Саймака, А. и Б. Стругацких, К. Булычева) - Кибалка, Е.Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті виявляється поетика чарівно-казкового образу лісу у науково-фантастичних творах К.Саймака, А. і Б.Стругацьких, К.Буличьова. Визначаються принципи взаємодії фольклорних, літературних і науково-фантастичних прийомів в структурі образу.